Najlepszym i najefektywniejszym sposobem, na parzenie suszonych ziół jest:
Sposób nr 1 – (przy surowcach korzennych) w emaliowanym, porcelanowym lub szklanym garnku wlewamy surowiec zielarski najczęściej przy mieszankach np. 1 łyżka zalewamy wodą o temperaturze pokojowej i doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu przez 15 minut, odcedzamy i pijemy zgodnie z zaleceniami.
Sposób nr 2 - Do szklanki lub kubka porcelanowego po wsypaniu ziół zalewamy wrzątkiem i pod przykryciem czekamy 20 – 30 minut, odcedzamy i pijemy.
Sposób nr 3 - na noc wsypujemy zioła do termosu, zalewamy wrzątkiem i zakręcamy termos, przez noc napar nabiera mocy i w ciągu dnia dozujemy, lekko rozcieńczamy napar ciepłą wodą i pijemy.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.